• امروز : یکشنبه - ۳۰ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 19 January - 2025

افزایش بی رویه قیمت گوشت قرمز و جای خالی نظارت/مقصر گرانی گوشت کیست؟

  • کد خبر : 7349
  • 11 شهریور 1403 - 4:47
افزایش بی رویه قیمت گوشت قرمز و جای خالی نظارت/مقصر گرانی گوشت کیست؟
قیمت گوشت براساس گزارش تورم خوراکی که مرکز آمار منتشر کرده همچنان گران است این درحالی است که دولت برای تنظیم بازار با تخصیص ارز ترجیحی سعی کرده تا از گران شدن این کالای اساسی خودداری کند. به نظر می‌رسد مسئولان مربوطه، اما توپ را در زمین یکدیگر می‌اندازند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی افق سناباد به نقل از تابناک بر اساس گزارش تورم خوراکی که توسط مرکز آمار منتشر شده، قیمت گوشت همچنان برمدار صعود است و به نظر می رسد سیاست‌های دولت هم در این زمینه موثر عمل نکرده و نتیجه اینکه این کالای اساسی از سفره‌های مردم پر کشیده است البته دولت در سال‌های گذشته سعی کرده است با تخصیص ارز ترجیحی، از افزایش قیمت این کالا جلوگیری کند، اما عوامل مختلفی دخیل هستند که همچنان بسیاری از سفره های مردم را خالی از گوشت قرمز نگه داشته است.
طبق آمار اعلامی، در مردادماه سال جاری حداقل قیمت یک کیلو گوشت گوسفندی معادل ۵۴۸ هزار تومان و حداکثر قیمت یک کیلو گوشت گوسفندی ۸۴۲ هزار تومان بوده است و همین امر سبب شده است میانگین قیمت یک کیلو گوشت گوسفندی به ۶۹۵ هزار تومان برسد. کارشناسان معتقدند که عرضه گوشت تنظیم بازار در ماه‌های گذشته موجب شده است کمی از سرعت افزایش قیمت این کالای اساسی کاسته شود.

قیمت گوشت آزاد ربطی به قیمت مصوب دولت و تنظیم بازار ندارد

مسعود رسولی، دبیر انجمن بسته بندی گوشت و مواد پروتئینی درخصوص افزایش قیمت گوشت گفت: قیمت گوشت آزاد ربطی به قیمت مصوب دولت و تنظیم بازار ندارد. درحال حاضر قیمت گوشت گوسفندی مخلوط ۳۱۶ تومان بوده و قیمت ران و سردست گوسفندی نیز ۳۷۵ هزار تومان است همچنین قیمت گوشت گوساله ران و سردست نیز ۲۹۹ هزار تومان است. 

رسولی افزود: قیمت‌های مصوب دامدار‌ها را بیچاره کرده است و دولت موظف کرده تا حدی که نیاز بازار تنظیم شود گوشت با قیمت دولتی فروخته شود و نه درحدی که نیاز بازار تامین گردد! ازطرف دیگر دامداران هزینه تمام شده دام را که درنظر می‌گیرند با همین قیمت تمام شده بازار آزاد تطابق دارد.

این مقام مسئول قیمت گوشت را به نرخ ارز مرتبط دانست و بیان کرد: دولت به واردکنندگانی که ارز ترجیحی می‌دهد که گوشت را با قیمت پایین‌تر به دست مصرف کنندگان می‌رساند و بازار تنظیم بمی‌شود، درحالی که قیمت گوشت در بازار آزاد به ۲ برابر قیمت نرخ ارز ترجیحی یا همان دلار ۶۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

به گفته وی، درآمد دامداران پایین است و قیمت تمام شده گوشت برای دامدار گران می‌افتد بنابراین دامدار مجبور است گوشت را گران بفروشد تا هزینه هایش را تامین کند. از سویی دیگر دولت گوشت گوساله منجمد را با قیمتی مناسب‌تر و کیلویی ۳۰۰ هزار تومان به دست مردم می‌رساند تا کسانی که قدرت خرید کمتری دارند، بتوانند این کالا را مصرف کنند.

رسولی با اشاره به اینکه دامدار گوشت را در بازار آزاد به قیمت عرف و تمام شده به فروش می‌رساند، اظهار داشت: قیمت تمام شده گوشت برای دامدار نزدیک به کیلویی ۸۰۰ هزار تومان است و با همین قیمت آن را می‌فروشد. اینکه مردم قدرت خرید ندارند به دلیل این است که درآمد جامعه پایین است و دامدار و واردکننده دراین میان نقشی ندارند.

واردات گوشت یارانه‌ای تا آخر سال ادامه دارد

سیدمحمد سادات ابراهیمی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در مورد واردات گوشت گرم  پیشتر در این باره گفته بود: قرار بر این بوده بر اساس میزان تولید و تعادل بازار گوشت وارد شود تا بتواند قیمت را تنظیم کند که با توجه‌ به پتانسیل خوب کشور در تولید گوشت قرمز، تأمین این گوشت برای کشور میسر بوده و تأکید کمیسیون بر تأمین این نیاز در داخل است.

وی ادامه داد: برخی شرکت‌ها مبادرت به واردات گوشت با مجوز‌های لازم کرده‌اند که در قانون بودجه ۱۴۰۳، ردیفی از محل عوارض واردات نهاده‌های دامی پیش بینی شده که برای تولید ۵۰ هزار تن گوشت مورد نیاز برای تنظیم بازار است تا بتوان واحد‌های تولیدی کشور را فعال کرد؛ لذا نظر مجلس و کمیسیون کشاورزی تأمین نیاز از منابع داخلی است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس بیان کرد: یکی از مشکلات اصلی این است که در زمانی که تولید فرصت مناسبی برای پایداری دارد، اجازه واردات داده می‌شود. در این فرصت‌ها اجازه واردات نباید داده شود؛ اما بعضاً در وزارت جهاد کشاورزی و شورای تنظیم بازار تصمیماتی گرفته می‌شود و مجوز واردات داده می‌شود.

به گفته ابراهیمی، اکثر کشور‌ها به تولید برای کاهش قیمت‌ها یارانه می‌دهند. باید تولید باکیفیت داشته باشیم و نهاده‌ها و زیرساخت‌ها را با حداقل قیمت در اختیار تولیدکننده قرار دهیم و با حداقل قیمت از آن‌ها خریداری کنیم بنابراین روش کاهش قیمت، حداکثرکردن یارانه به تولیدکننده است تا قیمت عرضه حداقلی و توان خرید داشته باشیم.

لینک کوتاه : https://ofoghesanabad.ir/?p=7349

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
1402 احیا سپاهان اراذل و اوباش استاندار خراسان‌رضوی افق سناباد امرایی اپال پارسیان سنگان ایمان یعقوبی برخورد قاطع باهنجار شکنان و مروجان فساد اخلاقی و طرح های بیگانگان در جامعه تصمیم نهایی دولت درباره قیمت بنزین تعداد پرونده‌های قانون هوای پاک ۱۷ جلد شده است تهران توان داخلی تیر دشمن در خراسان‌رضوی به سنگ خورد خام فروشی یک درصدی در بخش معدن خواف داوری رکورد سناریوهای احتمالی برای آینده بنزین چیست؟ | قیمت بنزین افزایش می‌یابد؟ سنگ آهن سنگان سیمیدکو شرکت معادن سنگ آهن احیاء سپاهان شهرستان خواف صنعت ضرورت جهاد تبیین در فضای مجازی علی امرایی فرماندار مشهد فرمانده انتظامی مشهد فوری از آموزش و پرورش در ۳۱ فروردین/ زمان توزیع کارت شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش فولاد سنگان مجید معصومی مدنی فر مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان خواف مشهد مقدس معدن نشست دادستان کل کشور با فعالان اقتصادی در مشهد نظام جمهوری اسلامی پایگاه خبری افق سناباد پروژه رمق گیری کنسانتره گل محمدی گندله یادداشت یعقوب‌علی نظری