به گزارش پایگاه خبری تحلیلی افق سناباد “علی اکبر لبافی گفت: در این بسته از مجموع هفتاد مطالبه ای که بخش خصوصی مطرح کرده بود، تعداد ۳۴ مورد به عنوان مشکل شاخص و همچنین راهکار پیشنهادی بخش خصوصی استخراج و در نهایت در اختیار مدیران بانک مرکزی قرار گیرد. وی با بیان اینکه افزایش پرداخت تسهیلات بانکی یکی از مطالبات کارآفرینان خراسانی در این بسته بود، گفت: در زمان تدوین بسته پیشنهادی، نسبت مصارف به منابع در خراسان رضوی ۶۸درصد بود که حدود ۱۷درصد کمتر از میانگین کشوری بود. بعد از برگزاری جلسه با رئیس بانک مرکزی این میزان به ۷۱درصد افزایش یافت؛ البته امیدواریم که این نسبت در ماه های آینده افزایش یابد.
وی با بیان اینکه حل مشکلات تعهد ارزی صادرکنندگان یکی دیگر از مواردی بود که در بسته پیشنهادی گنجانده شده بود، ادامه داد: صادرکنندگان خراسانی با توجه به اینکه مبادلات تجاری آن ها با افغانستان براساس ریال است، تقاضا دارند که در مسئله رفع تعهد ارزی این مسئله در نظر گرفته شود. از این رو در جلسه با رئیس بانک مرکزی در موضوع صادرات به افغانستان و عراق نیز مقرر شد ریال آف شور برای استفاده در بازارهای این دو کشور تا پایان امسال فعال شود.
لبافی ادامه داد: برای مباحث ارزی و بانکی حوزه زعفران نیز طبق دستور رئیس کل بانک مرکزی قرار بر این شد که با توجه به اینکه زعفران، کالایی استراتژیک برای استان خراسان رضوی است، جلسه ای در بانک مرکزی با حضور رئیس کل برگزار گردد تا موضوع زعفران به صورت خاص بررسی شود. لبافی درباره مصوبه مربوط به دستور کار صدور ضمانت نامه های ارزی در مراکز استان ها گفت: در این زمینه توافق بر این شد که بانک های استان با اولویت بانک ملی، درخواست خود از هیئت مدیره بانک متبوع خود در تهران را ارائه کنند و رونوشت موضوع به رئیس کل بانک مرکزی ارجاع گردد تا در نهایت، از سوی رئیس کل بانک مرکزی تأکید بر این شود که موضوع صدور ضمانت نامه های ارزی به استان تفویض شود.
رئیس دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی بیان کرد: از دی ماه تاکنون، چندین جلسه با مسئولان بانک مرکزی درباره اجرایی شدن بسته پیشنهادی برگزار و گام هایی هم برای اجرایی شدن آن ها برداشته شده است. به عنوان مثال میزان پرداخت تسهیلات در استان افزایش یافته است. با این حال اجرایی شدن کامل بسته در انتظار ابلاغ بانک مرکزی است.