ه گزارش پایگاه خبری تحلیلی افق سنابادبه نقل از شهرارانیوز، آیت الله سید احمد علم الهدی در دیدار با سید محمدامین آقامیری دبیر شورای عالی فضای مجازی که با حضور اعضای این شورا به میزبانی دفتر نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره به ضرورتهای راهبردی برای فعالیت در عرصه فضای مجازی اظهار کرد: یکی از مسائلی که باید موردتوجه قرار بگیرد، حفظ وجهه اقتدار در تصمیم گیری و تصمیم سازی است. شورای عالی فضای مجازی با حضور نمایندگان دستگاههای مختلف باید سنگر اصلی نظام برای موضعگیری آفندی در این عرصه باشد و هر چه سریعتر از مقام واکنشی و موضع دفاعی فراتر برود.
وی افزود: شما باید بدانید که طرح و برنامه برای سازماندهی فضای مجازی بسیار است، اما در این شرایط بیش از نظریهپردازی باید متمرکز بر اجرا باشید و در این مسیر، هر گام را که بردارید، اگر اخلاص در عمل داشته باشید، ذات اقدس پروردگار گام بعدی را پیش پای شما نمایان خواهد کرد.
ظرفیت جوانان را قدر بدانید
نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی ضمن تأکید بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیت جوانان فعال در عرصه فضای مجازی خاطرنشان کرد: خوشبختانه جوانان تحصیلکرده و باسوادی که ذوق فعالیت متعهدانه در فضای مجازی را دارند، در کشور و از جمله در شهر امام رضا (ع) فراوان هستند. این ظرفیت را قدر بدانید. از همین لشکر سایبری کمک بگیرید تا احساس و ذوق آنها در خدمت پیشبرد اهداف والای نظام قرار بگیرد. در این راه از هیچچیز هم باک نداشته باشید، زیرا از نخستین روزی که قرار بود شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلودار اجرای همین طرح شبکه ملی اطلاعات باشد، بسیاری مصلحت را این نمیدانستند و حتی کاهش ترافیک اینترنت بینالملل یا همان مراجعه و اقبال نظر مردم به پیامرسانهای خارجی را ناممکن میشمردند، اما این توفیق حاصل شد و امروزه شبکههای اجتماعی بزرگی در کشور وجود دارد و موردپذیرش مردم نیز واقع شدهاست.
ترویج لاابالیگری قابلقبول نیست
وی ادامه داد: با این حال، باید دقت شود که به بهانه رقابت با پیامرسانهای خارجی و فضای بیبند و بار حاکم بر آنها، پیامرسانهای داخلی به ابزار ترویج لاابالیگری تبدیل نشوند.
آیتالله علمالهدی تصریح کرد: متأسفانه در سالهایی که نسبت به اجرای طرح شبکه ملی اطلاعات بیمحلی شد، شرایط به نحوی رقم خورد که دشمن از بافت اجتماعی و فرهنگی جامعه ما شناخت دقیقی پیدا کرد. آنها امروزه مبتنی بر همین شناخت، سلیقه افراد را در جامعه ما میشناسند و بنابراین بهصورت شخصی، تولید محتوا میکنند تا جایی که مثلاً اگر بنا بر ترویج سبک زندگی تجملگرا باشد، چندین نوع محتوای متفاوت برای چند نوع مخاطب مختلف آماده میشود و بهصورت هدفمند در پیامرسانهای خارجی قرار میگیرد.
وی تأکید کرد: اینجاست که باید شبکه ملی اطلاعات، کارآمدی خود را ثابت کند و بهموازات کاهش ترافیک بینالمللی، محتوای آموزنده، مهندسیشده و موردپسند باورها و اعتقادات مردم را به آنان ارائه کند.
در ابتدای این دیدار، دبیر شورای عالی فضای مجازی به ارائه گزارشی از اقدامات این شورا پرداخت و راهبردهای خود برای تسریع اجرای طرح شبکه ملی اطلاعات و ارتقای شبکههای اجتماعی داخلی را بیان کرد.