به گزارش پایگاه خبری تحلیلی افق سناباد”محمد خوش چهره، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی ؛ با اشاره به اخباری مبنی بر استیضاح وزرای اقتصادی دولت در شرایط کنونی گفت: استیضاح ابتدای کار نیست و باید قبل از آن تذکراتی در قالب جلسات دولت و مجلس داده شود نه اینکه در گام اول مجلس وارد مقوله استیضاح شود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه امروز در مدیریت اقتصادی کشور درگیر برخی غفلت های جدی شدیم، تصریح کرد: ضعف یک مدیریت یا قوت آن در این نیست که هدف ها را شناخته باشد و بگوید در کشور بیکاری یا مشکل مسکن داریم، این مسائل را یک فرد عادی در کوچه و بازار هم می داند که الان مسئله این است، یک کارشناس و یا مقام مسئول باید تبیین کند این شرایط چه عوامل و دلایل ریشه ای دارد.
خوش چهره با اشاره به اینکه بدون شک بخش مهمی از دلایل ایجاد ضعف در حوزه مدیریت اقتصادی، ضعف مدیریت، نظام تصمیم سازی و سیاست گذاری در این حوزه بوده است، ادامه داد: فارغ از اینکه اندیشه ها و سیاست ها موجب حرکت به سمت نگاه آرمانی می شود اما عقلانیت و تدبر باید در تشخیص اولویت ها به کار گرفته شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی با برشمردن اولویت ها در حوزه اصلاح ساختار اقتصادی گفت: مدیر یک سازمان یا یک نهاد اداری ممکن است چالش های پیش روی سازمان زیر نظر خود را تشخیص بدهد اما معیار ارزیابی بیان معضلات نیست بلکه باید استدلال کند که دلایل و ریشه های ایجاد مشکل چیست، متاسفانه امروز در حوزه مدیریت اقتصادی هم در تشخیص دچار مشکل هستیم و هم در درمان مشکل داریم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه نمی توان در درمان مشکلات مختلف اقتصادی از جمله تورم، بیکاری، مسکن و … به طور همزمان عمل کرد، ادامه داد: مدیریت فهیم و استراتژیک آن است که بتواند بگوید اولویت با کدام مسئله است در چنین شرایطی اگر اولویت های مهم ابتدایی حل شود تبعات آن مشکلات بعدی را اصلاح خواهد کرد.
خوش چهره با اشاره به اینکه متاسفانه تشخیص اولویتها در امور مختلف از جمله اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و … دچار انحرافاتی شده است و تصمیمات استراتژیک در این زمینه اتخاذ نمی شود، عنوان کرد: متاسفانه در مجلس و دولت تشخیص اولویت ها ضعیف است و کسانی تصمیمگیر هستند که در جایگاه حل مسائل موجود نیستند، قوه مقننه و مجریه با چالش هایی مواجه هستند که امروز این مسائل پیچیده شده و به تبدیل به معضل و در برخی موارد تبدیل به بحران شده است.
وی در توضیح این مسئله گفت: ما امروز بحران مسکن داریم، امروز مستاجر در حال نابودی است که این ناشی از جهل شهرداری ها بود چون مانع افزایش اجاره بها نشدند در تمام دنیا وقتی کسی در خانه ای مستاجر می شود تا زمانی که در آنجا هست با همان قیمت می ماند، این یعنی شهرداری، وزارت راه، مجلس و … به وظیفه خود عمل نکردند و مسائل امروز به بحران تبدیل شده است.
خوش چهره با اشاره به اینکه باید از تبهر و راهکارهای افراد حکیم و متخصص استفاده شود، گفت: مجلس از این ظرفیت استفاده نمی کند دولتها هم بین شعار و عملشان تفاوت وجود دارد، اینکه می گویند از کمک نخبگان استفاده می کنند خودش محل بحث است برای مسائل کشور باید از نخبگان فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی که نخبگی آنها هم از لحاظ آکادمیک و هم از لحاظ تجربی ثابت شده است استفاده شود.
کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه برخی که بهعنوان صاحب نظر به رئیس جمهور مشورت می دهند در حد صاحب نظر نیستند، تاکید کرد: برخی از این مشاوران به جای راهنمایی ، چاه نمایی می کنند ، اینها مسائلی است که باید قبل از استیضاح آنها را با مذاکرات رو در رو بررسی کرد.
خوش چهره با بیان اینکه تملق گویی نمی تواند راهکار مشکلات باشد، گفت: امروز حل مشکلات اقتصادی درگیر سه مسئله غفلت، جهالت و خیانت است، این سه مسئله تهدیدی است که فراروی مدیریت اقتصادی کشور قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه مجلس به وزاری دولت رای اعتماد داده است و امروز قبل از اینکه وزارا را استیضاح کند باید خودش را زیر استیضاح ببرد، ادامه داد: اگر بعد از چند ماه مجلس متوجه شده که باید وزیری استیضاح شود قبل از هر چیز باید از ساحت مردم عذرخواهی کند، احراز توانمندی و سلامت نفس جزء وظایف مجلس است، ما در مجلس هفتم در اوج دوستی با دولت وقت، به تعدادی از وزرا رای اعتماد ندادیم چون معتقد بودیم این افراد اگرچه دوستان ما هستند اما نمی تواند مسئولیت یک وزارتخانه را بر عهده بگیرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه باید یک جریان نخبگی به دور از نگاه جناحی اشکال فرآیند های قبلی را بررسی و اعلام کند، گفت: باید یک هجمه ای به نوع تصمیم گیری ها در محافل آکادمیک صورت گیرد و مجلس هم نسبت به ایت توانایی و تحلیل مجهز شده و دولت را مطابق قانون همراه کند و پس از طی تمام این راهکارها ابزار استیضاح مورد استفاده قرار گیرد.
خوشچهره با اشاره به اینکه در شرایط کنونی منطقه تضعیف هر قوه در حقیقت ستون های نظام را تکان خواهد داد، گفت: اگر شیطنت های اسرائیل در منطقه نبود ساختار مدیریتی کشور را بازسازی می کردیم اما در شرایط کنونی تضعیف هر یک از قوا در داخل همسویی با جریانات بیرونی است.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: قطعا برخی از وزرا نمره قبولی در اداره کشور نمی گیرند اما حمله به بخش های مختلف اجرایی کشور در شرایط کنونی مناسب نیست.