سلیمی نمین گفت: در مورد مسائل بین المللی، برخی از ایرادات اظهارات رئیس جمهور، ناشی از این بود که در اظهارات خود، تامل کافی را انجام نمیداد. رئیس جمهور نباید در مورد نظام سیاسی همسایه شمالی ما، این خطا را مرتکب میشد که از کلمه شوروی استفاده کند. مدت هاست که نظام سیاسی همسایه شمالی ما، تغییر کرده و نظام سیاسی جدیدی سر کار آمده است. میدانیم که نظام شوروی سابق سقوط کرده و کشورها تجزیه شده اند و دیگر فقط روسیه است که باقی مانده است. به همین دلیل است که معتقدم خطای رئیس جمهور، چندان پذیرفتنی نبود و در این زمینه مشاوران تا حد زیادی مقصر بودند. طبیعیست که پیش از هر کنفرانس خبری، مشاوران، تا حد زیادی حدس میزنند که چه سؤالاتی مطرح خواهد شد، سپس برای این سوالات، متنی تهیه میکنند و رئیس جمهور را آماده پاسخ میکنند. به هر حال یک اشتباه عجیب و غیر منتظره بود که رئیس جمهور محترم توجه نکردند که چندین سال است همسایه شمالی ما، چه تغییراتی کرده است.»
وی گفت: «یکی از نقدهایی که از سوی برخی، مطرح میشود، به نوع صحبتهای آقای پزشکیان است. برخی میگویند ایشان در نشست مطبوعاتی بسیار ساده، روان یا به تعبیری عامیانه صحبت کرده اند و این نوع صحبت کردن فاقد پیچیدگی است و زیاد شبیه به سیاستمداران نیست. نه این که آقای پزشکیان بخواهند برای خوش آمد مردم عامه پسند صحبت کنند، درواقع از اساس، نوع صحبت کردن آقای پزشکیان همینطور است و اتفاقا به نظر من این یکی از نقاط قوت ایشان است. وقتی آقای پزشکیان اساس کار خود را بر ساده سخن گفتن گذاشته اند، برای مسائل پیچیده نیز پاسخهایی ساده ارائه میکنند. این موضوع کاملا مشهود بود. درباره مسائل حصر نیز ایشان بسیار ساده پاسخ داد، گرچه مدتها بود مسئله حصر منتفی شده بود، با این وجود پاسخ ایشان ساده و روان و فاقد چندلایگی بود. اگرچه شاید این پاسخ به عدهای برخورده باشد، اما حقیقت این است که ایشان با بیان خاص خود پاسخی روشن داد.»
سلیمی نمین ادامه داد: «رئیس جمهمور نگاه خود را بدون ملاحظات بیان میکند. ممکن است این نگاه عمیق باشد یا نباشد. اما آقای پزشکیان بدون پیچیدگی اعتقادات خود را به سادگی بیان میکنند. شاید این موضوع برای خواص و نخبگان محل ایراد باشد، اما برای عموم مردم، قابل فهمتر است و با توجه به این که از پیچیده گویی اغلب سیاستمداران به دور است، اتفاقا قابل تحسین است.
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: «ریاست جمهور محترم در بحث بین الملل، رفع تحریمها و امثالهم باید تاکید بیشتری روی شروط ایران میکرد. این نوع مسائل، شروطی را میطلبد که لازم بود رئیس جمهور محترم درباره آنها بحث میکرد، اما متاسفانه، این اتفاق رخ نداد. طبیعتا ما باید اعتراضات خود را مطرح و شروطی را اعلام کنیم که استقلال و عزت ما را تضمین میکند، به همین دلیل معتقدم، جا داشت که ریاست محترم جمهور، به طور مشخص به این موضوعات میپرداخت. آقای پزشکیان در حوزه جنایات صهیونیستها بسیار روشن و واضح به این موضوعات پرداخته و اعلام کرد که جنایات صهیونیستها به دلیل حمایتی است که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از آنان میکنند. در این بخش، شاهد تحلیل درستی بودیم، شرط لازم برای قطع جنایات صهیونیست ها، قطع جنایتهای آمریکا و جبهه نژادپرستی در اروپا است.»
وی افزود: «درباره پرسش روزنامه نگار کیهان و پاسخ آقای پزشکیان، معتقدم در این زمینه، منطق آقای پزشکیان دقیقتر است. این که شخصی، چند سال پیش، اشتباهی انجام میدهد و اصراری هم بر ادامه اشتباه خود ندارد، پاسخی روشن دارد. آیا میتوانیم از چنین فردی دوباره استفاده کنیم؟ به نظر من این را باید در ارتباط با اصلاح طلبی تحلیل کرد. بحث ما، بحث اصولگرایی نیست. اگر از منظر اصلاح طلبان نگاه کنیم پاسخ مثبت است و میتوان چنین فردی را بازگرداند. اما باید به این نکته هم توجه کنیم که شخصی که قول داده است به وفاق ملی پایبند باشد، اگر در آینده، مسائل گذشته خود را تکرار کرد، میتوان در این شرایط ایراد گرفت و رئیس جمهور را بازخواست کرد که این افراد، چرا کارهای غلط خود را تکرار میکنند، صرف این که شخصی در یک مقطعی اقدامی انجام داده نباید مبنای انتفاد از رئیس جمهور شود.»