به گزارش پایگاه خبری تحلیلی افق سناباد کمتر از دو هفته پس از انتخابات ریاستجمهوری و پیروزی مسعود پزشکیان، جنگ قدرت در میان اصلاحطلبان آغاز شده است و حلقه نیروهای خاتمی و نیروهای حسن روحانی، جنگ را به رسانهها کشاندهاند.
مسعود پزشکیان در مناظرات انتخاباتی بارها تأکید کرد که برنامهای برای اداره کشور ندارد و مشورت با کارشناسان را ایده حکمرانی خود قرار داده بود. از همان ایام مشخص بود که در صورت پیروزی او در انتخابات، جنگ شدیدی برای سهمخواهی در کابینه شکل خواهد گرفت.
باگذشت کمتر از دو هفته از انتخابات ریاستجمهوری، پیشبینیها حقیقت از آب درآمدند و خبرها حاکی از تلاشهای دو حلقه مهم در اطراف پزشکیان برای تصاحب بیشتر کابینه است. حلقه اول با رهبری حسن روحانی و در سمت دیگر حلقه محمد خاتمی و تیم سازندگی!
هرکدام از این دو حلقه مدعی معتقدند باتوجهبه ضعف مدیریتی پزشکیان و واگذاری امور از سوی او به دیگران، قدرت در دولت چهاردهم در دست جریانی است که بتواند پستهای مهم را اشغال کند. بر همین اساس هر جریانی که بتواند در مرحله اول، کابینه را تصاحب کند عملاً دولت را در اختیار دارد.
با نزدیکشدن به روزهای اعلام لیست وزرای پیشنهادی رئیسجمهور به مجلس شورای اسلامی، این دعواها از پشت پرده خارج شده و در فضای رسانهای نیز شاهد حملات این دو حلقه به همدیگر هستیم.
ابتدا با اعلامحضور محمدرضا عارف در شورای سیاستگذاری دولت چهاردهم، حملات گسترده و هماهنگی در شبکههای مجازی علیه او شکل گرفت. هرچند که گویا این حملات اثر نداشته است و او همچنان از افراد پرنفوذ در حلقه پزشکیان است. این حملات البته با دفاع جریان مقابل نیز همراه شد بهنحویکه سایت عصر ایران با حمله به منتقدین عارف، او را بهترین گزینه برای معاون اولی خواند و مخالفین این تصمیم را افرادی سطحی، احساسی، غیرعلمی و پروژهای خطاب کرد.
این حملات بار دیگر علیه علی عبدالعلیزاده، رئیس ستاد مسعود پزشکیان در انتخابات نیز شکل گرفت تا مشخص شود تیم هدایتکننده این حملات قصد دارد افراد نزدیک به حلقه محمد خاتمی را از دور خارج کند. این اتفاق در حالی رخ داد که یک خبرنگار اصلاحطلب از فشار خاتمی بر مسعود پزشکیان خبر داد و گفت: خاتمی مدعی ایست که پیروزی پزشکیان به دلیل حمایت اوست. به همین دلیل سهم زیادی در چینش کابینه دارد.
حالا و پس از انتشار چارت عجیب محمدجواد ظریف از شورای راهبری دولت چهاردهم، کنایههای حلقه مقابل آغاز شده است. حسامالدین آشنا، در واکنش به این چارت مبتدیانه نوشت: «درباره اینگونه فهمها از ساختار دولت و بهخصوص میان بخشها سخن فراوان است.» او سپس در توییت دیگر با حمله مستقیم به ظریف، این تقسیمبندی را شرکتی خطاب کرد و گفت: «رئیسجمهور اسلامی موظف نیست به هیچ فهرست پیشنهادی از هیچ شورا و کمیتهای ملتزم شود. او در برابر ملت، مجلس و رهبری مسئول است نه در برابر روالها و ساختارهای شرکتی.»
این دعواها حتی صدای چریک پیر اصلاحات را هم درآورده است. او که خیلی بهتر از دیگران از ناتوانی مسعود پزشکیان خبر دارد، با بینوا خواندن او، از اصلاحطلبان درخواست کرد که دست از این گوشت قربانی بردارند. او در متن منتشر شده خود نوشته است: «به نظر میرسد شعار “برای ایران” قبل از انتخابات، به شعار “برای وزارت” تبدیل شده. از همه اعضای کمیتهها عاجزانه استدعا دارم، بهخاطر ایران و بهخاطر دکتر پزشکیان بینوا، دست از سهمخواهی از این گوشت قربانی بردارند. پیشنهاد میکنم رئیس و همه اعضای کمیتهها، از داشتن پست و مقام منع شوند، تا بتوانند کمی هم به فکر ایران و آینده آن باشند.»
حالا باید منتظر ماند و دید در زمانی که مسعود پزشکیان در حال هئیتگردی است، دعواهای حلقههای اطراف او به کجا میانجامد و کدام گروه میتواند مالک دولت چهاردهم باشد.