• امروز : یکشنبه - ۳۰ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 19 January - 2025

دستاوردهای اقتصادی دولت شهیدآیت‌الله رئیسی طبق آمار بانک جهانی

  • کد خبر : 4954
  • 06 خرداد 1403 - 7:00
دستاوردهای اقتصادی دولت شهیدآیت‌الله رئیسی طبق آمار بانک جهانی
بر اساس آمار بانک جهانی، طی این مدت تورم به‌صورت نقطه به نقطه کاهش یافته و نرخ تورم که در سال ۲۰۲۰ به میزان ۴۸.۷ درصد بود، در سال ۲۰۲۴ به ۳۵ درصد رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی افق سناباد “به دلیل اتخاذ برنامه‌های مختلف، کنترل رشد نقدینگی، کاهش کسری بودجه، کنترل ‌ترازنامه بانکی و سیاست‌های تنظیم بازار در دولت سیزدهم تلاش شد تا عوامل ایجاد تورم از بین بروند؛ به طوری که بر اساس آمار بانک جهانی، طی این مدت تورم به‌صورت نقطه به نقطه کاهش یافته و نرخ تورم که در سال ۲۰۲۰ به میزان ۴۸.۷ درصد بود، در سال ۲۰۲۴ به ۳۵ درصد رسیده است.

تا قبل از دولت سیزدهم، انتظارات تورمی و روند افزایش قیمت کالاها و خدمات، اقتصاد ایران را گرفتار کرده بود و عواملی ازجمله رشد نقدینگی، فشار تقاضا، کاهش ارزش پول ملی و  تحریم‌ها به عواملی در ایجاد ساختار تورمی اقتصاد ایران تبدیل شده بودند.

در دولت سیزدهم با ادامه تحریم‌های بی‌سابقه آمریکا و کشورهای غربی مواجه شدیم اما دولت شهید رییسی، رویکرد سیاست خارجی خود را از تکیه بر کشورهای دوستدار تحریم غرب به سمت کشورهای همسایه، شرق آسیا و آفریقا تغییر داد و برنامه‌های اقتصادی خود را بر مبنای تحریم‌های غرب تنظیم کرد.

دولت رییسی در راستای مهار تورم سیاست‌های مختلفی اعمال کرد و با هدف کاهش تورم، برنامه‌های خود را بر کاهش کسری بودجه و واقعی‌سازی بودجه، سیاست‌های کنترل ‌ترازنامه بانکی، سیاست‌های تنظیم بازار و سیاست‌های اطمینان‌بخشی و پیش‌بینی‌پذیرسازی بازار و کنترل فضای انتظارات تورمی قرار داد.

بر همین اساس، بانک جهانی در سال گذشته اعلام کرد که اقتصاد ایران در مسیر رشد قرار گرفته و این رشد تحت تاثیر بخش نفتی بوده است. در این گزارش عنوان شد که اقتصاد ایران نرخ رشد متوسط ۳.۸ درصدی را در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲ حفظ کرد که پایداری این رشد با عملکرد بخش خدمات و تولید همراه بود.

این بانک اظهار کرد که کاهش انتظارات تورمی و تثبیت نرخ ارز به کاهش تورم ماهانه کمک کرده است و با دسترسی به وجوه مسدود شده در خارج از کشور همراه شد و تا حدی کمک‌کننده به کاهش فشارهای نرخ ارز بوده است.

بر اساس آمار منتشرشده داخلی، میانگین رشد اقتصادی ایران در سه سال پایانی دولت دوازدهم منفی ٢.٠۵ درصد بود، اما رشد اقتصادی کشور با یک جهش چشمگیر در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب به ۵.۶، پنج و نزدیک به ۶ درصد رسید.

میزان تولید ناخالص داخلی (GDP)، بهترین روش برای سنجش اقتصاد یک کشور است، تولید ناخالص داخلی ایران نیز طی این دوره افزایش داشته و از ۱۹۵.۵۳ در سال ۲۰۲۰ به ۴۶۴.۱۸ در سال ۲۰۲۴ رسیده است.

شاخص برابری قدرت خرید نیز (PPP) افزایش یافته است و از رقم ۳۰.۷۳ در سال ۲۰۲۰ به رقم ۱۱۵.۶۷ در سال ۲۰۲۴ رسیده است.

در حوزه اشتغال نیز این دولت موفق عمل کرده است و بیکاری از رقم ۹.۶ درصد در سال ۲۰۲۰ به رقم ۸.۹ درصد در سال ۲۰۲۴ رسیده است.

مجموع داده‌های فوق نشان می‌دهد که عملکرد پولی دولت سیزدهم بسیار منظم‌تر از گذشته بوده و در این دولت، رشد اقتصادی بالایی رخ داده و تورم کمتری ثبت شده است.

لینک کوتاه : https://ofoghesanabad.ir/?p=4954

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
1402 احیا سپاهان اراذل و اوباش استاندار خراسان‌رضوی افق سناباد امرایی اپال پارسیان سنگان ایمان یعقوبی برخورد قاطع باهنجار شکنان و مروجان فساد اخلاقی و طرح های بیگانگان در جامعه تصمیم نهایی دولت درباره قیمت بنزین تعداد پرونده‌های قانون هوای پاک ۱۷ جلد شده است تهران توان داخلی تیر دشمن در خراسان‌رضوی به سنگ خورد خام فروشی یک درصدی در بخش معدن خواف داوری رکورد سناریوهای احتمالی برای آینده بنزین چیست؟ | قیمت بنزین افزایش می‌یابد؟ سنگ آهن سنگان سیمیدکو شرکت معادن سنگ آهن احیاء سپاهان شهرستان خواف صنعت ضرورت جهاد تبیین در فضای مجازی علی امرایی فرماندار مشهد فرمانده انتظامی مشهد فوری از آموزش و پرورش در ۳۱ فروردین/ زمان توزیع کارت شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش فولاد سنگان مجید معصومی مدنی فر مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان خواف مشهد مقدس معدن نشست دادستان کل کشور با فعالان اقتصادی در مشهد نظام جمهوری اسلامی پایگاه خبری افق سناباد پروژه رمق گیری کنسانتره گل محمدی گندله یادداشت یعقوب‌علی نظری